Buurtnetwerken Maastricht Bruisen!!

op 2 juli 2018 door Jack van Gelooven Buurtreporter

Zo’n 25 vertegenwoordigers van buurtnetwerken in Maastricht kwamen zaterdagochtend 23 juni samen met enkele ambtenaren en opbouwwerkers van Trajekt bijeen voor de inspiratiebijeenkomst Bruisende Buurtnetwerken in Mariaberg. Uiteraard was ons eigen buurtnetwerk Tip Top present en hielp mee bij de organisatie.

Karin Weusten deed het welkomstwoord namens de gemeente. De bijeenkomst was verder in de goede handen van Heleen van Praag en Evert Hasselaar van de Ideeënbrouwerij uit Gouda.

Daarna was het woord kort aan Vivianne Heijnen die pas was geïnstalleerd als wethouder en onder andere de portefeuille sociale innovatie heeft. Zij sprak haar waardering uit voor alle buurtnetwerken voor hun inzet in de wijken en buurten en was vooral nieuwsgierig naar resultaten deze bijeenkomst.

De bijeenkomst was erg interessant en ook erg leuk om mee te maken. Alles was er op gestoeld om mensen in de buurten actief te leren betrekken bij hun eigen leefomgeving. Hoe kun je mensen motiveren om zelf aan de slag te gaan. Participatie! We hebben gedurende samen een hele berg ideeën weten te fabriceren en ik denk dat vele Maastrichtse buurtnetwerkers die ideeën ook gaan gebruiken in hun eigen wijk.

Bekijk hier de foto’s. Kijk ook eens op Gouda Bruist voor eigen inspiratie!

Een Tip Top Dag!!