Buurt rommelmarkt Sint Maartenspoort

op 24 juli 2018 door Buurtnetwerk Sint Maartenspoort Buurtreporter

Op zaterdag 9 juni jl. heeft het Buurtnetwerk Us Maartenspoort -in oprichting- een eerste  grotere activiteit georganiseerd voor de buurt. Het was de eerste grote activiteit in dit jaar, en een samenwerking tussen Us Maartenspoort, SV KoKo en de Mondriaan stichting.

Gevarieerd aanbod

De rommelmarkt werd georganiseerd in de buurttuin van Sint Maartenspoort. De buurttuin is een burgerinitiatief dat inmiddels al enkele jaren bestaat en vrij toegankelijk is voor iedereen. Elke dinsdag wordt de tuin onder inspirerende leiding van Marjolijn Duckers door buurtgenoten en mensen van de Mondriaan stichting onderhouden. De rommelmarkt was open voor bezoekers van 11:00 tot 15:00 uur. Deelnemers en organisatie zorgden al vanaf 9:00 uur dat iedereen terecht kon in de buurttuin. Volwassenen konden tegen een borg van €10,- deelnemen en een tafel met hun spullen vullen. Kinderen konden gratis op een deken hun spullen aanbieden. Er waren zo’n 20 deelnemende verkopers met een zeer leuk en gevarieerd aanbod van spullen.

 

Geslaagde dag

Uit de reacties tijdens en na de rommelmarkt bleek dat iedereen dit een bijzonder gezellige en geslaagde dag vond die zeker voor herhaling vatbaar is. Deze editie zal daarom volgend jaar ook een vervolg gaan krijgen en in de tussentijd neemt het bestuur van het Buurtnetwerk een aantal andere suggesties in overweging. Tevens was er aan de inwendige mens gedacht: een heerlijke dikke vegetarische soep, gemaakt door Marjolijn met o.a. groenten uit eigen teelt.

Foto: Gratis fruit (met dank aan onze sponsors) broodjes met ham of kaas en verschillende drankjes.

Muzikale omlijsting

Een gezellig sfeermuziekje werd de gehele dag verzorgd door onze goede vrienden van SV KoKo. Van uit de Mondriaan stichting werd door een bandje in meerdere sessies de gehele dag verder een leuke muzikale omlijsting gegeven waarbij veel mensen van meerdere grote hits uit het (recente) verleden konden genieten.

Ten slotte

Zoals al vermeld zal de buurt rommelmarkt volgend jaar een vervolg krijgen en zal het in dezelfde periode plaatsvinden als dit jaar. Houd onze facebookpagina in de gaten voor mededelingen, maar ook voor andere activiteiten die er gaan komen. Of bezoek eens het maandelijkse buurtoverleg dat elke laatste donderdag plaatsvindt in het gebouw aan Gebroeders Hermansstraat 2 vanaf 19:30 uur (voormalig KBO zaaltje) of bij goed weer in de nabijgelegen buurttuin.

Foto’s

Foto’s bij dit nieuwsbericht komen o.a. van/via Mirjam Hendriks, Kitty Willems-Dreezen, Marcella van den Broek. Foto’s met dank aan verschillende buurtgenoten die foto’s gedeeld hebben op de facebookpagina van het buurtnetwerk Us Maartenspoort. Indien u in het kader van de nieuwe AVG wet met betrekking tot privacy ons wilt verzoeken een foto te verwijderen kunt u ons een bericht sturen naar het email adres van buurtnetwerk Us Maartenspoort.