Wonen in Brusselsepoort

De wijk Brusselsepoort is een verzameling van buurten, vooral bekend door het gelijknamige winkelcentrum met een breed aanbod. Veel Maastrichtenaren weten de wijk hierdoor te vinden en er zijn goede busverbindingen.

Het is een diverse wijk, die is vernoemd naar de stadspoort die tot eind 1868 aan het eind van de Brusselsestraat stond. Je vindt er vestingwerken met wilde natuur, het artistieke buurtje en voormalige woonschool De Ravelijn, een klein buurtje rondom een moskee, imposante koopwoningen, studentenhuizen en grote seniorenflats. Het woningaanbod in Brusselsepoort is gevarieerd; hoogbouw en laagbouw, koop en huur, voor- en naoorlogse huizen. In Brusselsepoort zit geen duidelijke ‘lijn’, een uitgesproken eigen identiteit ontbreekt. De bewoners deert dit niet erg; zowel de sfeer in de wijk als de medebewoners worden met een 7,2 gewaardeerd. Brusselsepoort telt verschillende kerken, een moskee en ook de Rechtbank. Kleine middenstanders zijn er niet veel meer, de komst van het winkelcentrum in de jaren ’60 maakte dat velen uit de wijk vertrokken.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.