Wonen in Bosscherveld

Bosscherveld is een waterrijke en groene buurt met een dorps karakter. Bosscherveld en Boschpoort bestaan uit ruim 25% wateroppervlakte. Het ligt aan de rand van de binnenstad dichtbij het centrum van Maastricht: het Vrijthof is te voet bereikbaar binnen 20 minuten.

De bewoners ervaren een grote mate van sociale cohesie in de buurt: ze hebben een groot sociaal gevoel voor elkaar en iedereen kent elkaar. Bosscherveld is het soort buurt waar nestverlaters graag terugkeren na verloop van tijd.
De bewoners van Bosscherveld hebben eind jaren tachtig gevochten voor het behoud van hun buurt. Voor een industrieterrein aansluitend op het industrieterrein Beatrixhaven zou een deel van Bosscherveld moeten worden afgebroken. Dit is uiteindelijk niet gedaan door de vasthoudendheid van de inwoners. Bovendien kwamen er zelfs nieuwe koopwoningen beschikbaar. De buurt heeft een rijke geschiedenis. Dit is te zien aan het monumentale Sluis 19, het Voedingskanaal, de Sint Hubertuskerk, de Sint Alphonusschool en het Boostencomplex.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.