Vroeger in Bosscherveld

Het industriële Bosscherveld is het oudste bedrijventerrein van Maastricht.

Bosscherveld kenmerkt zich door creatieve bedrijvigheid (ca. 100 hectare) die enerzijds verantwoordelijk is voor goede impulsen aan de stad, maar die tegelijkertijd ook gepaard gaat met inefficiënt grondgebruik, een zware druk op het milieu legt, sociale onveiligheid veroorzaakt en fors achterstallig onderhoud kent. Om die reden wordt Bosscherveld momenteel door de gemeente geherstructureerd onder de noemer ‘Belvédère. Belangrijk onderdeel van die aanpak is de ruimte die vrij wordt gemaakt voor de ontwikkeling van detailhandel.

In het zogenoemde Belvédère project is bovendien de verdere ontwikkeling van het Frontenpark, met delen van de vestingwerken uit de 18de en 19de eeuw, opgenomen. De bedoeling is dat er een ruiger en avontuurlijker landschapspark ontstaat dat straks als tegenhanger van het Stadspark geldt.

Bosscherveld, Maastricht 2015

Inwoners over vroeger

Geen berichten

Kun jij een stukje schrijven over de geschiedenis van de buurt? Of heb je een goed verhaal over wat er vroeger in deze buurt heeft plaatsgevonden? Stuur het in via redactie@thuisinmaastricht.nl

Heb je oude foto’s van jouw buurt?

 

 

 

stuur ze in