Wonen in Boschstraatkwartier

Deze buurt heeft ongeveer 1600 inwoners, van wie er relatief meer dan gemiddeld in Maastricht tussen de 25 en de 39 jaar zijn. De bewoners in deze buurt zijn divers. Er zijn mensen die al in de buurt wonen vanaf het moment dat deze is opgebouwd, maar er zijn ook jonge starters die een paar jaar blijven. Ook mensen van buiten Maastricht die hier in de buurt komen werken en graag in het centrum wonen, jonge gezinnen en studenten zijn in toenemende mate in het Boschstraatkwartier te vinden.

Aan de Markt en het sfeervolle Bassin vind je de nodige horeca. Ook kunst en cultuur leven in het Boschstraatkwartier; in en rondom het sinds 2002 gekraakte gebouw van het Landbouwbelang een culturele vrijplaats. In de voormalige Timmerfabriek vind je de Muziekgieterij en binnenkort Cinema Lumière.

De buurt is door haar vele pleintjes, trapjes en doorgangen in potentie geborgen, hierdoor kamt de buurt met drugsoverlast. Misschien ook wel daarom is het Boschstraatkwartier een buurt waar verbondenheid een steeds grotere rol speelt en waar jong en oud de handen ineen slaan om er samen iets van te maken.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.