Wonen in Boschpoort

De buurt Boschpoort ligt aan de rand van de binnenstad van Maastricht en is grotendeels omgeven door water. De ligging maakt dat de buurt veel weg heeft van een dorp.

Vroeger was Boschpoort een volksbuurt met een hoge mate van sociale cohesie. Er waren toen veel voorzieningen, waaronder meer dan tien cafés. Boschpoort geeft ook nu een dorps gevoel. Ondanks een terugname in het aantal voorzieningen in Boschpoort, dragen de peuterspeelzaal, de basisschool, het gemeenschapshuis, de kerk en de voetbalvelden bij aan het dorpse karakter van de buurt.

Het hart van de buurt is verplaatst naar het volkstuinencomplex. Het centrum is gemakkelijk bereikbaar vanuit de buurt: het Vrijthof is al wandelend binnen 20 minuten bereikbaar. De 1620 inwoners van Boschpoort geven een hoge waardering aan de buurt en de inwoners. De grote sociale cohesie binnen Boschpoort, samen met Bosscherveld, is onder andere herkenbaar in de verbouwing van de oude basisschool Sint Alphonsus tot het nieuwe gemeenschapshuis van Boschpoort. De verbouwing werd voornamelijk gerealiseerd door de vrijwillige inzet uit de buurt. Het werd een klus van, voor en door de buurt

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.