Wonen in Borgharen

Borgharen was een klein dorp met ongeveer 2000 inwoners en 700 woningen. Het werd in 1970 geannexeerd door Maastricht. Het is een kleine gemeenschap, wat zorgt voor een dorps karakter en betrokken inwoners.

Hoewel Borgharen een groen dorp is met veel natuur, heeft het veel voorzieningen, zoals een basisschool, peuterspeelzaal, gemeenschapshuis en sportpark. Borgharen staat vooral bekend om het indrukwekkende middeleeuwse Kasteel Borgharen.

Borgharen en Itteren zijn de enige twee zelfstandige dorpen binnen de gemeente Maastricht. Het ligt tussen twee wateren: het Julianakanaal en de Maas. Het dorp is vaak in het nieuws geweest in verband met overstromingen. Inmiddels zijn er echter dijken aangelegd, waardoor dit niet meer kan gebeuren.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.