Algemene redactie
28 januari 2021

Bloemen, sfeerlichtjes en applaus voor deze supersterren!

Door de lockdown werd het allemaal ietsje anders op 16 december op het Mariaveldje in Mariaberg. Er waren 12 buurtbewoners uitgenodigd. Vivian Eussen, directeur vastgoed van woonstichting Servatius en wethouder Gert-Jan Krabbendam, Klimaat & Energie, Ruimtelijke Ontwikkelingen en Mobiliteit, zouden het woord voeren tijdens ‘het in het zonnetje zetten’ van deze bijzondere vrijwilligers in Mariaberg. En het plan was ook alle andere vrijwilligers in Mariaberg te danken voor hun inzet.

Helaas kon het geplande event niet doorgaan zoals het op het programma stond. Daarom heeft de organisatie na snel beraad besloten om de presentjes en bedankjes persoonlijk aan alle vrijwilligers te overhandigen. Het overhandigen moest niet al te letterlijk genomen worden, want iedereen moest zich aan de coranaregels houden.

Woensdagochtend ging het buurtnetwerk Mariaberg samen met Vivian op pad. In hun handen droegen ze prachtige boeketten bloemen die hoogstpersoonlijk door wethouder Krabbendam voor de vrijwilligers waren bezorgd. Niet alleen werden de bloemen van de wethouder overhandigd, ook kregen de vrijwilligers namens het buurtnetwerk een symbolisch geschenk.

Alle twaalf sterren werden persoonlijk toegesproken en bedankt door Vivian Eussen en Peet Lemmens van Buurtnetwerk Mariaberg voor hun fantastische inzet als vrijwilliger. De reacties en het enthousiasme van al deze vrijwilligers waren hartverwarmend.

De twaalf supersterren zijn: Deniece, o.a. vrijwilliger bij Fantastike & SAM Asmaa, o.a. Bewonerskrachten Servatius Stefan, o.a. actief bij VIND Arthur, Match-student Hans, o.a. bij het Borgesiusplantsoen John, vrijwilliger in het buurtcentrum & bij de Kaartclub Sje, o.a. lid van bewonerscommissie Maasvallei Bep, actief bij Vincentius & Zonnebloem Denise, o.a. actief bij het jeugdwerk Noushin, o.a. vrijwilliger bij de Inleup Mayke, o.a. actief in de Buurtbrok.

2 uur later was de uitreiking voorbij. Het was een mooie tour en het initiatief wakkerde het kerstgevoel in elk geval flink aan. Het was een hartverwarmende ochtend!

Tekst en fotografie: Esther van de Beek

 Lees ook