Wonen in Biesland

Niet ver van het centrum en in zeer korte tijd in de natuur van het Droogdal en het Jekerdal: dat is het rustig en ruime wonen in Biesland.

De wijk die eind jaren ’50, begin jaren ’60 ontstond aan de zuidelijke rand van Maastricht. Er zijn twee parken om in te wandelen en spelen. Het heeft een dorps karakter. Dat komt onder andere door het aangrenzende Wolder met zijn actieve verenigingsleven. In Biesland vindt zelfs nog de oude traditie van een bronprocessie plaats die de jonge generatie mede organiseert.

In de omgeving liggen weilanden: je vindt er dan ook veel agrarische activiteit. De wijk heeft woonerven met etage- en eengezinswoningen. Kinderen kunnen door het dorpse karakter nog lekker op straat ravotten en ook voor senioren is het er aangenaam wonen in geborgenheid.

Mensen waarderen hun woonomgeving met een 8,3 en medebewoners met een 7,8. Winkels zijn grotendeels verdwenen, maar die heeft Biesland ook nooit veel gehad. De voorzieningen in de buurt scoren dan ook een 7,1. Gelukkig kunnen bewoners vlakbij boodschappen doen in winkelcentrum Daalhof of het aangrenzende Belgische Vroenhoven.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.