Bereikbaarheid Maastricht-Lanaken

op 14 maart 2018 door George Seelen Buurtreporter

De bereikbaarheid van Maastricht naar Lanaken laat op dit moment te wensen over. Afgelopen zaterdag kreeg ik hier helaas mee te maken.

Ik was ervan op de hoogte dat het kruispunt in Smeermaas voor lange tijd afgesloten zou zijn, onder andere vanwege de aanleg van busbaan en het verbreden van trottoirs. Daardoor moet je nu over Veldwezelt rijden om Lanaken te bereiken. Ik heb er heen en terug in totaal drie uur over gedaan, terwijl je normaal gesproken in een halfuur weer aankomt op je vertrekpunt.

Omdat deze wegomleiding in lange files resulteert, is dit naar mijn idee niet goed voor de bereikbaarheid van Maastricht. Misschien kan de Gemeente Maastricht in gesprek gaan met de Gemeente Lanaken om ervoor te zorgen dat dit leed geen 3 maanden gaat duren. Vooral nu de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur staan, kunnen de politieke partijen dit in hen programma opnemen. Hopelijk kan de gemeente er in te toekomst voor zorgen dat Maastricht bereikbaar blijft, ook voor de omringende dorpen en steden.