Wonen in Belvédère

Belvédère ligt vlakbij de Belgische grens. Het grootste gedeelte van deze wijk wordt gebruikt als industrieterrein. Hiermee is wonen niet hoofdzaak, maar bijzaak in Belvédère.

Het inwonersaantal ligt hier ongeveer rond de 30 inwoners. Het bedrijventerrein Bosscherveld ligt grotendeels in Belvédère en is het oudste bedrijventerrein van Maastricht. Het is echter functioneel gezien sterk verouderd.

De wijk heeft een rijke geschiedenis. Er is zelfs een geologisch tijdperk vernoemd naar Belvédère. Er ligt hier namelijk een lössgroeve. De archeologische vondsten in deze groeve zorgden voor de ontdekking van een nieuw geologisch tijdperk: het Belvédère Interglaciaal. Helaas is de groeve jarenlang als dumpplaats gebruikt en sinds 1996 geëgaliseerd, waardoor de groeve niet meer zichtbaar is.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.