Bedrijventerrein Beatrixhaven

Beatrixhaven behoort met Bosscherveld tot de oudere bedrijventerreinen in Maastricht en is geschikt voor gemengde en zwaardere bedrijvigheid.

Sinds 2023 werkt de gemeente Maastricht samen aan een gebiedsgericht energiesysteem. Inmiddels hebben 20 bedrijven een volmacht getekend voor het delen van hun energiegegevens.

Bedrijventerrein Beatrixhaven

Waarom?

Gezamenlijk inzicht in het energieverbruik per bedrijventerrein is de enige mogelijkheid om per gebied een toekomstbestendig energiesyteem te realiseren. Hiermee                                                     

  • bouwen wij een overzicht van het totaalverbruik per gebied;                         
  • krijgen we beter inzicht in benodigde toekomstige infrastructuur;    
  • krijgen we snel zicht op kansen voor bedrijven om elkaar onderling te laten helpen in energy hubs.

Een 'energy hub' is een lokaal energiesysteem waarbij opwek, opslag en slim gespreid gebruiken van energie in balans zijn. Dat zorgt ervoor dat jij lokaal op ieder moment voldoende duurzame energiedragers zoals elektriciteit, warmte, koude en waterstof of andere duurzame brandstoffen beschikbaar hebt.

Energy hub

Partners 

De gemeente Maastricht werkt samen met SIM (Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht), SOB (Samenwerkende Ondernemingen Beatrixhaven), MEA (Maastrichtse Energie Akkoorden) en Zuid-Limburg Bereikbaar aan vernieuwing.

 

Je kunt aan de slag

Gezamenlijk inzicht in het energieverbruik per bedrijventerrein is de enige mogelijkheid om per gebied een toekomstbestendig energiesysteem te realiseren. Je kunt nu meedoen.  

Persoonlijk gesprek            

Wil je als bedrijf/ondernemer in gesprek over jouw eigen energievoorziening of het lokale energiesysteem op jouw bedrijventerrein? Neem contact op met:

  • Gebiedsgericht Energiesysteem Bedrijventerreinen Maastricht: projectleider Ron Bissels, ron.bissels [at] zuid-limburg-bereikbaar.nl (ron[dot]bissels[at]zuid-limburg-bereikbaar[dot]nl)   

Binnenkort 

Op 24 mei 2024 is er een bijeenkomst specifiek voor die bedrijven die een volmacht hebben getekend. Deelnemers worden geïnformeerd over de voortgang van het onderzoek en het verloop van het proces. De uitnodiging is verstuurd via de de Samenwerkende Ondernemingen Beatrixhaven (SOB).

Eerdere activiteiten