Wonen in Beatrixhaven

Beatrixhaven is vrijwel niet bewoond; het is voornamelijk een industriegebied, 200 hectare groot en daarmee het grootste bedrijventerrein van Maastricht. Naast een aantal grote bedrijven zoals Mora en staalbedrijven, zitten er ook niet-commerciële instellingen, zoals het dierenasiel.

De aanwezige bedrijven en industrie worden omgeven door enkele kastelen en landhuizen; het gebied ligt middenin de Landgoederenzone Maastricht – Meerssen. Eenmaal buiten de industrie is het mooi wandelen langs bospercelen en oude tuinen. Het nieuwe treinstation Maastricht Noord met de bijbehorende infrastructuur zorgt voor meer ontsluiting, evenals de aansluiting op de A2 afrit en de Groene Loper.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.