Wonen in Amby

Amby is hét voorbeeld van stads wonen met een dorps karakter. Met zijn historische, gezellige dorpskern en actieve verenigingsleven heeft Amby iets weg van een dorp, maar biedt daarbij de gemakken van de stad. Amby is rustig gelegen aan de rand van Maastricht dichtbij de Ambyer Heide.

De wijk bestaat uit ongeveer 2800 huishoudens, waarvan ongeveer een derde met kinderen, een derde zonder kinderen en een derde eenpersoonshuishoudens.

Er zijn veel woonerven en 30 kilometerzones, wat heerlijk is voor de kinderen in de wijk. Het kindcentrum met een peuterspeelzaal, basisschool, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang is een mooie aanvulling op de kindvriendelijke omgeving van Amby. Het centrum van Maastricht is echter gemakkelijk bereikbaar door de goede verbindingswegen. Bovendien zorgt het nieuwe hart van de wijk ervoor dat veel winkelfaciliteiten binnen handbereik zijn: boodschappen kunnen te voet worden gedaan.

Vind jouw thuis in Maastricht

Wil je gaan kopen? Via Woonplein Limburg kun je zoeken naar een koopwoning in Maastricht.

Wil je liever gaan huren? Een sociale huurwoning vindt je door je in te schrijven bij Thuis in Limburg. Overige huurwoningen vindt je onder andere via Woonpleinlimburg, Marktplaats, Huislijn, Funda, Direct Wonen en Pararius.

Studenten kunnen via Maastricht Housing het kameraanbod in Maastricht bekijken. Tot slot bieden Ad Hoc, Maximus, SAM, Vastgoedbeschermer en Alvast tijdelijke huurwoningen, maar ook atelier- en werkruimtes, aan.