24 juni 2021 - Voordeur verhalen

Voordeur Verhalen – 44

Hoe goed ken jij jouw buurtgenoten? Bekend met de mooie buurtinitiatieven uit jouw wijk? Ken jij de bijzondere verhalen achter de voordeur? Het Sociaal Team Caberg-Malpertuis publiceert sinds augustus 2020 op donderdag wekelijks een Voordeur Verhaal. Dit zijn portretten van buurtbewoners uit de wijken: Caberg, Malpertuis, Brusselsepoort en Pottenberg in Maastricht. Gewoon bijzondere verhalen over vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, hobby’s en passies.

Jonge vrouw met zwarte trui in deurportiek

Voordeur Verhalen – nummer 44

Voor het volgende Voordeur Verhaal gaan we in de wijk Pottenberg op bezoek bij de gedreven Kim. We horen van haar plannen om Studieloket en Informatiepunt Maastricht (SLIM) in Pottenberg te starten en zijn benieuwd naar haar verhaal. Kim vertelt dat ze op haar 18e de Mbo 2 opleiding Helpende Zorg en Welzijn afrondde. Door omstandigheden en de komst van haar eerste kindje lukte het niet om de opleiding voor Verzorgende IG af te maken. ‘Ik kwam in een re-integratietraject terecht. Poetswerk, kamermeisje, uitzendkracht in de zorg; dat had ik wel gezien. Ik wilde meer en wist dat ik dat kon. Dat anderen dat niet geloofden maakte me boos’ Op de valreep om in aanmerking te komen voor studiefinanciering startte Kim op haar 29e met de opleiding HBO Verpleegkunde. ‘De droom om naar de universiteit te gaan heb ik altijd gehad. Die stoute schoenen heb ik met het behalen van mijn propedeuse uiteindelijk ook aangetrokken.’

Tijdens een open dag op de universiteit raakte Kim verdwaald in het doolhof van collegezalen en lokalen. Per ongeluk kwam ze in een college over gezondheidswetenschappen terecht, de studie die ze nu volgt aan de Universiteit Maastricht. ‘In mijn eigen studietraject heb ik de steun gemist om de weg te vinden naar voorzieningen en regelingen, zeker ook op financieel gebied. Die steun wil ik (aankomende) studenten bieden via SLIM.’ Kim is naast haar studie druk bezig om voor SLIM vrijwilligers te zoeken, gelden bij elkaar te verzamelen en een locatie te vinden. ‘Studeren is echt de moeite waard, die motivatie wil ik anderen ook meegeven.’ Komende periode gaan we via Kim nog veel horen over SLIM. Petje af voor deze vastberaden en inspirerende dame!

Nieuwsgierig geworden naar meer verhalen of zelf een mooi verhaal? Kijk dan op www.facebook.com/STCaberg-Malpertuis