18 juni 2021 - Voordeur verhalen

Voordeur verhalen 43

Hoe goed ken jij jouw buurtgenoten? Bekend met de mooie buurtinitiatieven uit jouw wijk? Ken jij de bijzondere verhalen achter de voordeur? Het Sociaal Team Caberg-Malpertuis publiceert sinds augustus 2020 op donderdag wekelijks een Voordeur Verhaal. Dit zijn portretten van buurtbewoners uit de wijken: Caberg, Malpertuis, Brusselsepoort en Pottenberg in Maastricht. Gewoon bijzondere verhalen over vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, hobby’s en passies.

Voordeur Verhalen – nummer 43

We gaan in de wijk Caberg voor een Voordeur Verhaal op bezoek bij de vriendelijke Bea. Sinds 1993 zet zij zich als vrijwilliger gepassioneerd in voor onze jongste bewoners. ‘Vroeger werkte ik in de zorg. Mijn zoon ging naar de peuterspeelzaal en daar startte ik één dag in de week als vrijwilliger. Het was zo leuk! Al snel werden het vijf dagen!’ Bea stopte met werken en bleef zich onverminderd inzetten voor de peuterspeelzaal. Ze maakte mee hoe de peuterspeelzaal eerst beheerd werd door Trajekt en later door de organisatie Steps. ‘Helaas ging Steps dicht. Als enige van de 67 vrijwilligers wilde ik doorgaan met vrijwilligerswerk. Zo ben ik terecht gekomen op basisschool Het Mozaïek.’ Sinds 2016 is Bea vier dagen per week te vinden in groep 1 en 2.

Inmiddels is ze echt onderdeel geworden van het team. De dag begint met een kop koffie maar vervolgens is het een drukte van jewelste. ‘Er wordt gestart met een spelinloop, dan volgt de kring, wordt er gewerkt in de hoeken en gaan we aan de slag met verschillende thema’s.’ Tussendoor maakt Bea fruithapjes klaar en is ze aanwezig bij het buitenspelen en overblijven. Ook voor een schoolreisje of activiteit in de buurt draait ze haar hand niet om. ‘Het blijft leuk. Vooral de uitspraken die kinderen doen, zo puur!’ Bea heeft al veel jongens en meisjes voorbij zien komen en wordt op straat regelmatig aangesproken door kinderen en (jong)volwassenen die ze in een groep heeft gehad. Duidelijk is dat ze Bea in hun hart hebben gesloten. De plakboeken met foto’s, tekeningen en lieve woorden maken dat nog meer zichtbaar. ‘Als ik hier doorheen blader krijg ik nog steeds tranen in mijn ogen!’ Dat maakt indruk, ook bij ons!

Nieuwsgierig geworden naar meer verhalen of zelf een mooi verhaal? Kijk dan op www.facebook.com/STCaberg-Malpertuis