6 juni 2021 - Voordeur verhalen

Voordeur Verhalen – 41

Hoe goed ken jij jouw buurtgenoten? Bekend met de mooie buurtinitiatieven uit jouw wijk? Ken jij de bijzondere verhalen achter de voordeur? Het Sociaal Team Caberg-Malpertuis publiceert sinds augustus 2020 op donderdag wekelijks een Voordeur Verhaal. Dit zijn portretten van buurtbewoners uit de wijken: Caberg, Malpertuis, Brusselsepoort en Pottenberg in Maastricht. Gewoon bijzondere verhalen over vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, hobby’s en passies.

Voordeur Verhalen – nummer 41

In de wijk Brusselsepoort gaan we deze week voor een Voordeur Verhaal langs bij Floor en Christien. Deze vlijtige zussen hebben tijdens de coronaperiode allesbehalve stilgezeten. Floor vertelt: ‘Christien mocht vanwege de maatregelen niet meer naar school en ik moest stoppen met mijn fulltime werk in de horeca. We kwamen met z’n tweetjes thuis te zitten. Vooral onze moeder zag dat niet zo zitten en spoorde ons aan om wat te gaan doen.’ Al snel ontstond het idee om onder de naam Floorizant driemaal per week gratis verse maaltijden te koken voor eenzame ouderen. Volgens Christien staat Floor altijd thuis in de keuken. ‘Ze kookt heel lekker! Alles op gevoel, recepten gebruikt ze niet.’ Christien helpt Floor waar ze kan en samen bezorgen ze de maaltijden aan de deur. Inmiddels wordt er voor 25 ouderen in heel Maastricht gekookt. De zussen zijn het erover eens. ‘Het praatje aan de deur is belangrijk en heel leuk. We bouwen echt een band op met de mensen.

4000 maaltijden

Iedere week maken we weer bijzondere dingen mee!’ Tot nu toe hebben Floor en Christien voor zo’n 4000 maaltijden gezorgd. ‘Het zou fantastisch zijn als meer jongeren ons initiatief overnemen. Hoe mooi is het om iets te doen voor een ander!’ Nu de zussen een jaar lang hebben geproefd aan een eigen onderneming, worden de toekomstplannen serieuzer. Floor zou graag een eigen bedrijf starten. ‘Eenzaamheid is er ook na corona. Dat alleen geeft al de motivatie om door te gaan.’ Deze ambitie is niet onopgemerkt gebleven. ‘Een onbekende heeft ons opgegeven voor de landelijke Young Impact Award. Als we deze winnen krijgen we één jaar begeleiding en geeft ons dat de kans om Floorizant verder te laten groeien!’

Help jij Floor en Christien om de Young Impact Award in de wacht te slepen? Breng je stem uit via:
www.youngimpact.nl/stemmen. Interesse in maaltijden? Stuur een mailtje naar floorizant [at] gmail.com

Nieuwsgierig geworden naar meer verhalen of zelf een mooi verhaal? Kijk dan op www.facebook.com/STCaberg-Malpertuis.  

Foto van twee meisjes in het portiek van een voordeur