7 mei 2021 - Verhaal

Voordeur verhalen - 38

7 mei 2021 - Hoe goed ken jij jouw buurtgenoten? Bekend met de mooie buurtinitiatieven uit jouw wijk? Ken jij de bijzondere verhalen achter de voordeur? Het Sociaal Team Caberg-Malpertuis publiceert sinds augustus 2020 op donderdag wekelijks een Voordeur Verhaal. Dit zijn portretten van buurtbewoners uit de wijken: Caberg, Malpertuis, Brusselsepoort en Pottenberg in Maastricht. Gewoon bijzondere verhalen over vrijwilligerswerk, buurtinitiatieven, hobby’s en passies.

Voordeur Verhalen – nummer 38

In deze ontmoeting van de serie Voordeur Verhalen spreken we in de wijk Caberg met John, beheerder van activiteitencentrum de Wiemerink. Het begon volgens John allemaal toen hij op 58-jarige leeftijd met vervroegd pensioen moest. ‘Het liefst werkte ik door, maar dan zou ik naar de andere kant van het land moeten verhuizen. Dat wilde ik niet.’ Een grote overgang was het wel; van een drukke baan bij KPN naar opeens veel vrije tijd. Totdat John rond 2003 een opbouwwerker van Trajekt tegen kwam. ‘Hij vroeg mij toen of ik samen met enkele Cabergse bewoners het buurtplatform Caberg wilde oprichten. Dat is vervolgens gebeurd.’ Om met het buurtplatform te vergaderen kwam John regelmatig in de Wiemerink. Het viel hem op dat daar veel ruimtes leegstonden. ‘Dat moest anders, de ruimtes konden de mensen uit de buurt goed gebruiken als ontmoetingsplek en om activiteiten in te organiseren.’ Vervolgens zijn volgens John met de gemeente afspraken gemaakt voor het huren en beheren van de Wiemerink. ‘Momenteel vinden er verschillende activiteiten plaats voor jong en oud. Denk aan: yoga, meer bewegen voor ouderen, de kunstschilderclub en de Koffiekamer. Trajekt organiseert wekelijks activiteiten voor de jeugd. Daarnaast wordt er iedere derde vrijdag van de maand gekiend.’ Tevens wordt de Wiemerink door diverse organisaties gebruikt voor groepsbijeenkomsten en vergaderingen. Ook het Sociaal Team is er wekelijks te vinden. ‘Om de zaak draaiend te houden kan ik gelukkig een beroep doen op enkele vaste vrijwilligers. Daar ben ik enorm blij mee!’ John vergelijkt zijn werkzaamheden voor de Wiemerink met het theater. ‘Op de achtergrond zet ik me voor de mensen in zodat het op het toneel goed loopt. Daar kan ik van genieten en krijg ik energie van!’

Gebruik maken van ruimtes in de Wiemerink? Neem contact met ons op, er zijn nog enkele dagdelen vrij. Wij brengen je in contact!

Nieuwsgierig geworden naar meer verhalen of zelf een mooi verhaal? Kijk dan op op de facebookpagina van het sociale team Caberg-Malpertuis.

Foto van een inwoners voor de Wiemerink