25 mei 2021 - Artikel

Vriendje voor een tientje

Iedereen kent het inmiddels wel dat er in deze tijd een Crowdfunding actie gestart moet worden om geld voor een goed doel bij elkaar te krijgen.

 

wit aanplakbiljet met pentekening van onze lieve vrouwenkerk van het wittevrouwenveld

Nu zit de kerk van O.L.V. van Lourdeskerk aan de Groene Loper in de wijk Wittevrouwenveld in Maastricht met een behoorlijk tekort ( van 40.000 euro)
om de oude verwarming van de kerk te vervangen. Deze kerk staat met onze bekende Pastor Mattie Jeukens vooral bekend om de jaarlijkse traditie op 11 februari “de Lourdesviering”, (wat al jaren zieken vanuit Limburg e.o. trekt) om de handoplegging te krijgen en de kerstvieringen zorgen ook voor een volle kerk. Om dit geld bijeen te krijgen is er het actie comité “Vrienden voor een tientje” opgericht. Pinkstermaandag is deze actie van start gegaan.

Vanaf 14:00 uur heeft de ambassadeur van deze actie ( oud Burgemeester) Onno Hoes
door middel van een speech voor deze actie het startsein gegeven. Tijdens deze bijeenkomst heeft Eelco het Limburgs Avé Maria gezongen en Gino Fey en Marcel van Golde zongen de geis van  Mestreech en de Fillippijnse zangeres  Em Em maakte
deze muzikale omlijsting compleet.

Tijdens deze bijeenkomst werd uitleg gegeven over hoe deze campagne verder gaat en hoe het Comité denkt het geld bij elkaar te krijgen. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit.

  • 26 juni tentoonstelling rond de Troostfee
  • 23 juli lezing verrassende vrouwe
  • 8 augustus, drieluik rond e beentjes van Sint Hildegard
  • 15 sugustus Sint Merie mèrret

Het Comité en de gemeenschap van Wittevrouwenveld en Wyckerpoort hopen door middel van donaties het geld bij elkaar te krijgen zodat we in de toekomst niet in een koude kerk hoeven te zitten. Mocht u bereid zijn het actie comité hiermee te helpen dan kunt u uw gift storten op rekening nummer: NL11SNSB0861275861 o.v.v. Verwarming Lourdeskerk Maastricht. De bijeenkomst en de officiële aftrap werd gedaan door de onthulling van de Thermometer door Pastor Mattie Jeukens en Onno Hoes.

Helpt u mee om een lekker verwarmde kerk te krijgen?

Alvast hartelijke dank hiervoor.

http://www.georgemaastricht.nl/449493629