28 september 2023 - Artikel

Gratis cursus voor verenigingen van eigenaren met duurzame plannen

Het verduurzamen van wooncomplexen zoals appartements- en/of flatgebouwen is een flinke opgave. De VvE-energiebalie van de gemeente helpt daarbij. Binnenkort organiseren we samen met het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CNME) weer de gratis cursus ‘VvE’s met Energie’.

Tijdens 3 middagen gaan we in op de technische, financiële, juridische en procesmatige aspecten van verduurzamen. We verwijzen naar aantrekkelijke leningen en leggen uit hoe je draagvlak creëert onder bewoners. Tijdens de cursus maak je een aanzet voor een plan van aanpak voor je eigen VvE.

Enthousiast

Meerdere Maastrichtse VvE’s gingen je voor en zijn enthousiast. “Prima cursus! Deze is een goede opmaat als je met je wooncomplex duurzame stappen wilt zetten. De hand-out ‘Aan de slag’ biedt daarna praktische handvaten. Ik zou haast zeggen dat deze verplicht moet zijn voor alle VvE’s. Zó leerzaam!”

Praktisch

  • Wanneer? Dinsdag 10 oktober, dinsdag 24 oktober en dinsdag 7 november, alle data van 14.00 tot 16.30 uur
  • Waar? Klimaathuis, President Rooseveltlaan 217

Meer informatie en aanmelden

Doe je mee? De cursus kost niets. Wel willen we weten of je meedoet. Aanmelden kan www.cnme.nl/vveoktober2023 of energiecoach [at] cnme.nl (energiecoach[at]cnme[dot]nl). Daarna krijg je een bevestiging en meer informatie.

#MissionZeroMaastricht

Goed zorgen voor onze omgeving, bewuste keuzes maken en duurzamer leven. Dat is waar #MissionZeroMaastricht voor staat. Veel inwoners en ondernemers in Maastricht doen al mee. En met succes! Doe je ook mee?

afbeelding van mensen in zaal bij scherm tijdens cursus over verduurzamen voor vve's