Actualiseren horecabeleid

In Maastricht is horeca heel belangrijk. De stad staat bekend om zijn gezelligheid en bourgondische inslag. Zowel inwoners als bezoekers genieten ervan. Horeca is belangrijk als punt van ontmoeting en voor sociale binding tussen mensen. Horeca kan soms overlast veroorzaken. En horeca is belangrijk voor de economie van Maastricht. 

De ruimte is schaars

In Maastricht willen meer horecaondernemers zich vestigen op locaties zonder horecabestemming. Daarom hebben we in Maastricht horecabeleid. Elke paar jaar bekijken we of dat aangepast moet worden. Op dit moment zijn we volop bezig met de actualisatie van het huidige horecabeleid. 

We passen het bestaande beleid aan

Op basis van de stadsvisie, de economische visie, de omgevingsvisie en de cultuurvisie. Bij de totstandkoming van die visies zijn bewoners en ondernemers betrokken in uitvoerige participatietrajecten. Daarnaast hebben we voor deze actualisatie nog specifiek gesproken met horecaondernemers, brancheverenigingen en andere belanghebbenden.

Van inwoners horen we ook graag 

We hebben een video gemaakt waarin we uitleggen hoe we het horecabeleid willen aanpassen. Deze kun je hieronder bekijken. En we hebben twee vragen aan je: 

  • Mis je een bepaald type horeca in onze stad waar je behoefte aan hebt? In welk gebied van de stad?
  • Wat vind je belangrijk bij het toevoegen van nieuwe horecabestemmingen? 

Jouw ideeën nemen we graag mee in de aanpassingen. Je kunt je antwoorden tot en met 1 januari 2024 per e-mail sturen naar actualisatiehorecabeleid [at] maastricht.nl (actualisatiehorecabeleid[at]maastricht[dot]nl)Voor een goede verwerking, verzoeken we je om de antwoorden zo kort en bondig mogelijk te formuleren en je eigen contact gegevens erbij te vermelden.

Alvast dank voor je medewerking!

De dia’s die in het webinar toegelicht worden, kun je hieronder downloaden. 

Kaart gebiedsomgeving

Kaart van het gebied uit de omgevingsvisie met legenda