vergezicht van groene weides met in de verte een grote kerk tegen een blauw bewolkte lucht

Thuis in Maastricht

Dit is het online participatieplatform van de stad Maastricht. Hier vind je informatie over lopende plannen, projecten, activiteiten, initiatieven en ontwikkelingen in jouw wijk, stadsdeel en stad. Wij geven je de kans om mee te denken, praten of beslissen. Je kunt bijvoorbeeld online stemmen over een bepaald thema. Of je krijgt een uitnodiging om naar een (online) bijeenkomst te gaan. Je vindt hier ook verhalen en nieuws. Zo blijf je op de hoogte van wat er speelt in je wijk, stadsdeel en stad.

De gemeente Maastricht heeft in het participatiebeleid opgeschreven waarom participatie belangrijk is, welke vormen van participatie we gebruiken en wat we van elkaar kunnen verwachten. In de participatie verordening leggen we deze regels juridisch vast. Bekijk de verordening op lokaleoverheid.nl

Heb je zelf plannen voor een (maatschappelijk)initiatief of om te bouwen/verbouwen? Dan organiseer je de participatie zelf. Op de website van de gemeente Maastricht lees je meer over participatie. 

Participatie is altijd in ontwikkeling. Thuis in Maastricht dus ook. De site groeit, bloeit en is nooit af. Heb je een idee of voorstel? Laat het ons weten via redactie [at] thuisinmaastricht.nl (redactie[at]thuisinmaastricht[dot]nl).


Plannen en projecten

Hieronder vind je de nieuwste plannen en projecten. Op de pagina 'Doe mee' vind je een overzicht van alle lopende plannen en projecten in Maastricht.

Bekijk alle plannen en projecten

Mijn stadsdeel

Maastricht heeft 44 wijken verdeeld over 7 stadsdelen. Op de pagina van het stadsdeel waar je woont, vind je meer informatie over jouw stadsdeel en wijk. Bijvoorbeeld nieuwtjes en verhalen uit jouw woon- en leefomgeving. Of plannen en projecten die daarover gaan.



Jouw verhaal op Thuis in Maastricht

Thuis in Maastricht is het online participatieplatform van de stad. Je vindt er ook nieuws en verhalen van bewoners uit de wijken. Het is niet alleen een plek vóór, maar ook dóór inwoners. Want ook jij kan verhalen, foto’s of filmpjes delen. Heb je zelf iets bijzonders meegemaakt in je wijk, stadsdeel of stad? Of heb je mooie voorbeelden of inspirerende verhalen over participatie? Laat het ons weten!

Hoe doe je dat?

Stuur ons jouw verhaal via het formulier. Je kunt met het formulier ook foto's of een video uploaden en meesturen. We bekijken dan jouw inzending en laten je zo snel mogelijk weten of we jouw bericht plaatsen op deze website, onze Facebook pagina en/of ons Instagram account.